Καθαρίσαμε το Δέλτα Αξιού

Την Κυριακή 7 Απριλίου ο καιρός δεν βοήθησε -έβρεχε αρκετά- και ανακοινώσαμε την ακύρωση του εθελοντικού καθαρισμού στο Δέλτα Αξιού. Ωστόσο τελικά το προσωπικό του Φορέα κατεβήκαμε στην περιοχή του Δέλτα Αξιού για να μαζέψουμε συμβολικά κάποια σκουπίδια.
Εκεί που δεν το περιμέναμε ήρθαν μερικοί κυνηγοί, και μερικοί ακόμη εθελοντές από τη Χαλάστρα και τη Θεσσαλονίκη (ευχαριστούμε και το ΔΕΛΑΣΑΛ) και χωρίς καν να το πιστεύουμε συγκεντρώσαμε γύρω στις τριάντα μεγάλες σακούλες με σκουπίδια. Η ακτή ήταν πραγματικά σε πολύ κακή κατάσταση από τα πλαστικά που είχε ξεβράσει η θάλασσα… Πολλά πολλά μικρά κομμάτια φελιζόλ και παρα πολλές πλαστικές παντόφλες και παπούτσια! Καταφέραμε να καθαρίσουμε ένα σχετικά μικρό κομμάτι της ακτογραμμής, από το πέτρινο φυλάκιο και για περίπου 200 μέτρα προς τα ανατολικά, αλλά επιφυλασσόμαστε για συνέχιση των καθαρισμών.

Επίσης, στο πλαίσιο του καθαρισμού, οι εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή απελευθέρωσαν στο Δέλτα Αξιού ένα πανέμορφο θηλυκό ξεφτέρι που προηγουμένως είχαν φροντίσει και θεραπεύσει.

Εκτύπωση άρθρου