Η φωτογραφία βλάπτει σοβαρά τους παρανομούντες στις Αλυκές Κίτρους

24/06/2013Νέα

Σε φωτογραφικό σαφάρι επιδίδονται τους τελευταίους μήνες, και για ένα χρόνο συνολικά, μαθητευόμενοι φωτογράφοι της Κατερίνης, συλλέγοντας εντυπωσιακές εικόνες από τον υγρότοπο των Αλυκών Κίτρους. Συγκεκριμένα, τα μέλη νεότερου τμήματος της Εφορίας Φωτογραφίας «Ίριδα» της Εστίας Πιερίδων Μουσών παίρνουν μέρος σε εσωτερικό φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Τέσσερις εποχές στις Αλυκές Κίτρους», προκειμένου να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που απέκτησαν στη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές αλλά και τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Αλυκών Κίτρους σήμερα.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου ωστόσο, καθώς η συχνή παρουσία των φωτογράφων στην περιοχή αποτρέπει όσους βρίσκονται εκεί για να κλέψουν ζώα, ή να βλάψουν με άλλον τρόπο την προστατευόμενη περιοχή. Ήδη πριν από λίγο καιρό, μετά από συνεχείς κλήσεις και πιέσεις των φωτογράφων, η θυροφυλακή ήρθε και συνέλαβε ένα από τα άτομα που βρίσκονταν συχνά στον υγρότοπο για να κλέψουν μικρές γαλιάντρες και έκτοτε… εξαφανίστηκαν και όλοι οι υπόλοιποι που πήγαιναν στις Αλυκές για τον ίδιο λόγο.

Σχετικά με το διαγωνισμό φωτογραφίας, το σχετικό δελτίο τύπου της Ίριδας μας πληροφορεί ότι «θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2014 και οι καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν στην Κατερίνη με σκοπό οι κάτοικοι τις Πιερίας να μάθουν για τον άγνωστο αυτό παράδεισο της πιερικής γης». Το φωτογραφικό υλικό που θα παραχθεί θα παραχωρηθεί στο Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, αλλά και σε κάθε άλλο φορέα που θα τις ζητήσει προς ελεύθερη αξιοποίηση. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του διαγωνισμού έχουν ο Δημοσθένης Σεϊταρίδης και ο Δημήτριος Κουματζιάς.

Εκτύπωση άρθρου