Επίσκεψη του Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτη Φάμελλου στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας  επισκέφτηκε την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο, κ. Θεμιστοκλή Κουϊμτζή, τον εκπρόσωπο των Φορέων Διαχείρισης και πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Ζακύνθου, κ. Δρόσο Κουτσούμπα καθώς και τους εργαζομένους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο υπουργός ξεναγήθηκε στην σύγχρονη ενημερωτική έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού η οποία προσφέρει στον επισκέπτη μέσα από εύληπτα κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κινούμενη εικόνα, ταινίες και διαδραστικές εφαρμογές, τη δυνατότητα να γνωρίσει το μεγάλο πλούτο της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα και να αντιληφθεί τις υπηρεσίες και τα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας, παρουσία των εργαζομένων όπου τονίστηκε από τον υπουργό η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας  να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο για ένα μόνιμο θεσμικό περιβάλλον λειτουργίας των Φορέων Προστασίας του Περιβάλλοντος, το προσεχές εξάμηνο. Σε αυτή την προσπάθεια κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Φορείς, Επιτροπή Φύση 2000, Εργαζόμενοι, ΜΚΟ) να συνδράμουν στη διαδικασία αυτή η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει αξιολόγηση του έργου των Φορέων και προτάσεις για τη βιώσιμη λειτουργία τους.

Τέλος, ο υπουργός επισήμανε  το ενδιαφέρον της πολιτείας για αυξημένη προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των προστατευόμενων περιοχών, έτσι ώστε να αποφύγει η Ελλάδα πιθανά πρόστιμα και περιορισμό επιδοτήσεων λόγω καθυστέρησης εφαρμογής της νομοθεσίας που προβλέπεται από το ελληνικό και κοινοτικό  δίκαιο.

Εκτύπωση άρθρου