Την Κυριακή 2 Απριλίου καθαρίζουμε τις εκβολές Λουδία

Την Κυριακή 2 Απριλίου το ραντεβού των εθελοντικών καθαρισμών δίνεται στις εκβολές του Λουδία, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στις 10 το πρωί. Σκοπός μας είναι να καθαρίσουμε το παράκτιο τμήμα, όπου συγκεντρώνονται πολλά πλαστικά σκουπίδια που ξεβράζονται από τη θάλασσα, αλλά και πολλά δίχτυα που προέρχονται από τις μυδοκαλλιέργειες. Η περιοχή ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, ενώ προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροτόπους.

Οι επισκέπτες θα δουν τις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών που απλώνονται κατά μήκος των εκβολών και τις πασσαλωτές μυδοκαλλιέργειες, όπου παράγεται ένα μεγάλο ποσοστό των ελληνικών μυδιών. Όσον αφορά τα πουλιά που μπορεί να συναντήσει κανείς, αυτό τον καιρό υπάρχουν πολλές βαρβάρες, φοινικόπτερα που σκυμμένα αναζητούν την τροφή τους στα ρηχά, καθώς και τουρλίδες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου. Έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου Φίλιππος, η Ομάδα Εθελοντών Κλειδίου, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Αλεξάνδρειας και η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξάνδρειας, η Λέσχη Ανάγνωσης Κλειδίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Εθνικός Κλειδίου, η Εθελοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίαςη ομάδα ΒΑΤ του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου, το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς και μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής ΚΑΛΑΜΑΡΙ

Ο πρώτος αυτός για φέτος εθελοντικός καθαρισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας Let’s Do it Greece.

 

Για όσους εθελοντές επιθυμούν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΣΘ (συνάντηση στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης). Για περισσότερες πληροφορίες: www.axiosdelta.gr.

Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Όσοι έρχονται από τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να φτάσουν μέσω της Εθνικής Οδού ως το Κλειδί, από εκεί να αναζητήσουν τη γέφυρα του Λουδία και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο ως τη θάλασσα. Για οδηγίες μέσω των χαρτών του google πατήστε εδώ.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εκτύπωση άρθρου