Καθαρίσαμε την παραλία Αλυκών Κίτρους

08/05/2017Νέα

 

Με τη συμμετοχή περίπου σαράντα εθελοντών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου ο τελευταίος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός στο πλαίσιο της 7ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού.
Μικρή σχετικά, αλλά δυνατή η ομάδα, κατορθώσαμε να καθαρίσουμε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι παραλίας, μπροστά στις Αλυκές Κίτρους!
Μαζί μας ήταν οικογένειες από τον Κορινό, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη, εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea, καθώς και εργαζόμενοι της κατασκευαστικής κοινοπραξίας Bonatti J&P ΑΒΑΞ.
Πέρα από τα πλαστικά μπουκάλια και τα αφρολέξ τη μεγαλύτερη δυσκολία συναντήσαμε στα διχτάκια από τις μυδοκαλλιέργειες και τα σχοινάκια μικρού μεγέθους που φαίνονταν… ατελείωτα. Καλούνται τους επαγγελματίες μυδοκαλλιεργητές να ασκούν στο εξής τη δραστηριότητά τους φροντίζοντας να μην απορρίπτουν ανεξέλεγκτα στη θάλασσα και το περιβάλλον τα υπολείμματα αυτής τους της δραστηριότητας.
Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κακάνη για την συνεργασία στη δράση αυτή!

Εκτύπωση άρθρου