Γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2017!

02/10/2017Νέα
Η Κυριακή 1η Οκτωβρίου ήταν μία ακόμη όμορφη μέρα στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης, όπου γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Γιορτή των πουλιών. Δεκάδες παιδιά έπαιξαν μαζί μας περιβαλλοντικά παιχνίδια, ενώ μικροί και μεγάλοι παρατήρησαν τα πουλιά του υγροτόπου.
Συνολικά, είδαμε 27 διαφορετικά είδη πουλιών, μεταξύ αυτών ένας μεγάλος αριθμός από γκισάρια (πάπιες που πλέον χαρακτηρίζονται προστατευόμενες και μετρήσαμε 630), 130 βαλτόπαπιες, δύο γερακίνες που ήρθαν για το χειμώνα, έντεκα φλαμίνγκοδύο φιδαετούς, καθώς και δύο δενδρογέρακα που είναι σχετικά σπάνια, αφού περνούν από την περιοχή μας κατά την περίοδο της μετανάστευσης. Συνολικά μετρήσαμε 1.170 πουλιά.
Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου που πάντα συμμετέχει στη Γιορτή Πουλιών με πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια, καθώς και το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την Τοπική Κοινότητα Νέας Αγαθούπολης για την υποστήριξη της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, Δίον Τηλεόραση Κ.Μακεδονίας και ραδιόφωνο ΣΚΑΪ Κατερίνης 92,6.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε περίπου σαράντα χώρες, ενώ στην Ελλάδα επίσης διοργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές σημαντικές για τη μετανάστευση των πουλιών, με το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.  

Εκτύπωση άρθρου