Συμμετοχή του Φ.Δ. Δέλτα Αξιού στην ετήσια γενική συνέλευση του Eurosite

08/10/2017Νέα

Στην ετήσια γενική συνέλευση και στο σεμινάριο του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Eurosite, που πραγματοποιήθηκαν από τις 25  ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 στο Espoo της Φιλανδίας, πήρε μέρος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα είναι εκπρόσωπος των μελών του Eurosite της Ελλάδας στη γενική συνέλευση του δικτύου. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η υπεύθυνη παρακολούθησης, Λυδία Αλβανού, ενημερώθηκε για ό,τι νέο συμβαίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της διατήρησης της βιοποικιλότητας, της υποστήριξης των οικοσυστημικών υπηρεσιών και της αποκατάστασης των οικοτόπων μέσω αντισταθμισμάτων (biodiversity offsets).

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, με τίτλο:Improving natural sites-join forces and prioritise your conservation actions” το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την κρατική υπηρεσία Εθνικών Πάρκων της Φιλανδίας MetsÄhallitus National Parks Finland-, αξιοποιήθηκε η εμπειρία μελών που εφαρμόζουν δράσεις αποκατάστασης οικοτόπων και παρουσιάστηκαν μεθοδολογίες ιεράρχησης των μέτρων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Στο πρόγραμμα της 1ης μέρας περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις για καινοτόμες χρηματοδοτικές πηγές και προγράμματα για τις περιοχές Natura 2000, για τις οικολογικές αποζημιώσεις και τον Τραπεζικό Μηχανισμό για τους Οικοτόπους (Habitat Banking). Τη 2η μέρα του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συμβουλίου. Το απόγευμα υπήρχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Nukksio με ξενάγηση από το προσωπικό του Πάρκου. Την 3η μέρα έγιναν εκτεταμένες παρουσιάσεις σχετικά με την ενδιαφέρουσα προσέγγιση  των Low-hanging fruits (LHF’s) στην περιβαλλοντική διαχείριση και στην ιεράρχηση των στόχων διατήρησης.

Εκτύπωση άρθρου