Ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης

07/12/2017Νέα

Τις δράσεις που υλοποίησε τα τελευταία δέκα χρόνια για τον καθαρισμό από στερεά απόβλητα και σκουπίδια και την βελτίωση της εικόνας  της Προστατευόμενης Περιοχής Δέλτα Αξιού παρουσίασε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού στο περιφερειακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Μεσογειακό Δίκτυο Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών MedPAN με θέμα «Οι Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές αντιμέτωπες με την ρύπανση στην Μεσόγειο: σκέψεις πέρα από όρια» από 28 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία.

Το σεμινάριο είχε ως στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε θέματα αντιμετώπισης της ρύπανσης στη Μεσόγειο. Εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, η συντονίστρια Στέλλα Βαρελτζίδου αναφέρθηκε στους εθελοντικούς καθαρισμούς που πραγματοποιούνται εδώ και επτά χρόνια σε ιδιαίτερα επιβαρυμένα σημεία της προστατευόμενης περιοχής, με την στήριξη και τη συνεργασία των αρμόδιων δήμων και με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών, μαθητών σχολείων, ιδιωτών ή μελών οργανώσεων, συλλόγων κλπ. Όπως είπε η κ. Βαρελτζίδου, η πραγματοποίηση των εθελοντικών καθαρισμών συνεισφέρει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και στη δημιουργία ενός αισθήματος συνυπευθυνότητας στους χρήστες της περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού είναι μέλος του MedPAN από το 2014 και στο πλαίσιo αυτό συμμετέχει στο πρόγραμμα Act4Litter.

Εκτύπωση άρθρου