Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στο Καλοχώρι

05/02/2018Νέα

Με τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Καλοχώρι In Focus» γιορτάστηκε στις 2 Φεβρουαρίου η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Το Πολιτιστικό Κέντρο Καλοχωρίου γέμισε με εντυπωσιακές εικόνες από τους υγροτόπους του Καλοχωρίου –τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τις εκβολές και το παράκτιο τμήμα Γαλλικού ποταμού- και από την πλούσια άγρια ζωή τους.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι δημιουργοί -φωτογράφοι της φωτογραφικής λέσχης Out of Focus-, εκπρόσωποι του Δήμου Δέλτα και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και πολλοί κάτοικοι του Καλοχωρίου.

«Οι υγρότοποι του Καλοχωρίου μας κατέπληξαν με την ομορφιά που συναντήσαμε αναπάντεχα τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά συναντήσαμε και εικόνες που δεν ήταν τόσο ευχάριστες που τις καταγράψαμε κι αυτές. Επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε με τη δική μας ματιά τις εικόνες που εσείς ως κάτοικοι βλέπετε τόσο συχνά και να δώσουμε έτσι μία νέα διάσταση», ανέφερε εκ μέρους των φωτογράφων ο κ. Δημήτρης Δεσποινούδης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ακόμη ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, καθ. Θεμιστοκλής Κουιμτζής, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα, Δημήτρης Χαλκίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δέλτα, Δημήτρης Αγγουράς.

Φωτογραφίες: Φώτιος Καραμπάσης

Εκτύπωση άρθρου