3ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού

Με μια χαρούμενη γιορτή για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας γιορτάσαμε την Κυριακή 3 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα. Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού, τα παιδιά πήραν μέρος σε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση και την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Μεταξύ των άλλων, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρι κηπουρικής για παιδιά από το «Κηπολόγιο», κινητικά παιχνίδια από τα ΚΠΕ Κορδελιού και Ανατολικού Ολύμπου, παιχνίδι για το νερό από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αλλά και παιχνίδια ευαισθητοποίησης για τα θαλάσσια απορρίμματα από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea.

Tα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την παράσταση κουκλοθεάτρου που παρουσίασε η ομάδα Jinx, με την ευγενική χορηγία του βρεφονηπιακού σταθμού Λιλιπούτη και των εκδόσεων Διάπλους, που παρουσίασαν το βιβλίο της Κατερίνας ΝΙζάμη, «Κουκλοταξίδια στη χώρα των συναισθημάτων».

Επίσης, ενθουσιασμό προκάλεσε η συμμετοχή του ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού, που παρουσίασε το βιβλίο «Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο και σώζει το περιβάλλον», μαζί με τη συγγραφέα Ανθή Βαφειάδου.

Το «παρών» έδωσαν και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλάστρας που κατασκεύασαν με τα παιδιά μάσκες και σελιδοδείκτες με θέμα την άγρια ζωή. Τέλος, η Δράση για την Άγρια Ζωή απελευθέρωσε χελιδονάκια που το προηγούμενο διάστημα χρειάστηκαν περίθαλψη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης Bonatti-J&P AVAX, κατασκευάστρια του διαδριατικού αγωγού ΤΑΡ, καθώς και τους ορυζόμυλους Begas Agro και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Λιλιπούτη, χάρη στους οποίους έγινε δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ39,58fm ΕΡΤ3102fm ΕΡΤ3TV100 ThessalonikiΘεσσαλονικη FM100Voria.grGreenagenda.gr και Στο Κόκκινο 93,4 – Θεσσαλονίκη!

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και το Δήμο Δέλτα.

 

 

Εκτύπωση άρθρου