Επίσκεψη Κ. Σκρέκα στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού

17/09/2018Νέα

Το Κέντρο Πληροφόρησης και την προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού, επισκέφθηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την πραγματοποίηση της 83ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, κ. Κουιμτζής ενημέρωσε τον βουλευτή σχετικά με την πρόσφατη ημερίδα διαβούλευση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Εθνικού Πάρκο Δέλτα Αξιού, και ειδικότερα για τις διατάξεις που διασφαλίζουν τη δραστηριότητα των των γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων, όπως η δυνατότητα για καθετοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργικές αποθήκες, σιλό, τυροκομεία, αποκελυφωτήρια μυδιών κ.α.)

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο αγρόκτημα του ορυζοκαλλιεργητή Κώστα Κράββα -εντός της προστατευόμενης περιοχής-, το οποίο βρίσκεται στην πρωτοπορία σε επίπεδο χώρας, καθώς εφαρμόζεται γεωργία ακριβείας. Ως αποτέλεσμα καταγράφεται σημαντική βελτίωση στην αύξηση της παραγωγής και μείωση του κόστους καλλιέργειας. Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη καλλιεργητική μέθοδο επιτυγχάνεται μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον και αύξηση της επισκεψιμότητας στους αγρούς σημαντικών ειδών πουλιών όπως ερωδιοί και χαλκόκοτες.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε εντυπωσιασμένος, ενώ επίσης τόνισε τη σημασία του έργου του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Φορέα, ομοτ. καθηγητή Θεμιστοκλή Κουιμτζή, για τις προσπάθειες και το έργο του.

 

 

Εκτύπωση άρθρου