Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Αγγελοχωρίου

15/04/2019Νέα

Με τον εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Αγγελοχωρίου, που βρίσκεται μπροστά από την Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου και προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura 2000, εγκαινιάσαμε τις δράσεις μας στις νέες περιοχές αρμοδιότητας του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού. Πρόκειται για μία δράση στο πλαίσιο της καμπάνιας #zeroplastic που χρηματοδοτείται από την Ocean Care. Στο πλαίσιο των καθαρισμών #zeroplastic δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά γάντια και σακούλες, αλλά πάνινα γάντια και τσουβάλια που καθαρίζονται και επαναχρησιμοποιούνται!

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περισσότερους από 110 σάκους απορριμμάτων, πέντε λάστιχα οχημάτων, ένα βαρέλι υδατοκαλλιεργειών και τρία δίκτυα ψαρέματος μακρύτερα των 3 μέτρων.

Η iSea υπολόγισε το βάρος των απορριμμάτων και των μπαζών που απομακρύνθηκαν σε περίπου 900 κιλά! Το απορριμματοφόρο του Δήμου βρίσκονταν εκεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων και οι υπάλληλοι του δήμου συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης.

Μαζί μας ήταν το 53o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, η ομάδα εθελοντών της ΧΑΝΘ, η φοιτητική Περιβαλλοντική ομάδα του ΠαΜαΚ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου και οι Lions Club.

Η δράση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και έκλεισε με μία πολύ ωραία χορογραφία από τους εθελοντές της ΧΑΝΘ.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τους φορείς που ενεπλάκησαν για την πραγματοποίηση της δράσης, καθώς και τον ΟΑΣΘ που με την ευγενική του υποστήριξη διευκόλυνε την μετακίνηση των εθελοντών προς το σημείο διεξαγωγής της δράσης!

Εκτύπωση άρθρου