Συμμετείχαμε στο Birdfair 2019, τη μεγαλύτερη έκθεση ορνιθοπαρατήρησης

02/09/2019Νέα

Μετά από απουσία δύο χρόνων ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου πήρε και πάλι μέρος φέτος στην μεγαλύτερη έκθεση ορνιθοπαρατήρησης στον κόσμο, τη Βρετανική Birdfair, που πραγματοποιήθηκε από τι 21 ως τις 23 Αυγούστου στο Rutland της Βρετανίας.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες λάτρεις των πουλιών και της παρατήρησης και φωτογράφησης πουλιών στη φύση. Η Βρετανία, άλλωστε, θεωρείται η χώρα με τη μεγαλύτερη παράδοση στο χόμπι της παρατήρησης πουλιών, ενώ επίσης αποτελεί χώρο προέλευσης σημαντικών πρωτοβουλιών για την προστασία των πουλιών.

Στην έκθεση μπορεί να δει κανείς οπτικά και φωτογραφικά είδη, αξεσουάρ, εκπαιδευτικά προγράμματα, τουριστικά γραφεία και φυσικά προορισμούς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες για παρατήρηση πουλιών.

Ο φορέας μας συμμετείχε με εκπρόσωπό του, από κοινού με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, που εδώ και πολλά χρόνια προωθεί σταθερά τη λίμνη της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του Birdfair ως προορισμό ορνιθοπαρατήρησης και ήδη καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα, ενισχύοντας τη θέση των ντόπιων κατοίκων που ασχολούνται με τον οικοτουρισμό. Παρότι φέτος ο δαίμων των… μεταφορών δεν επέτρεψε να «παραταχθούμε» στο Birdfair με «πλήρη εξάρτυση», οι συνάδελφοι δούλεψαν εντατικά για να ενημερώσουν τους Βρετανούς –και όχι μόνο- επισκέπτες της έκθεσης για τις εξαιρετικές ευκαιρίες ορνιθοπαρατήρησης που τους προσφέρουν οι περιοχές μας.

 

Εκτύπωση άρθρου