Σεμινάριο για caretakers της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού

18/12/2019Νέα

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού το εκπαιδευτικό σεμινάριο για IBA Caretakers της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Πρόκειται για ένα διήμερο που επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο την εκπαίδευση εθελοντών, οι οποίοι αναλαμβάνουν να παρακολουθούν μία Περιοχή Σημαντική για τα Πουλιά (IBA-Important Bird Area), να καταγράφουν τους πληθυσμούς των πουλιών, τις απειλές και να κινητοποιούν τις αρμόδιες αρχές για την προστασία της.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε θεωρία (γενικές γνώσεις ορνιθοπανίδας, σημαντικών περιοχών για τα πουλιά, θεσμικό πλαίσιο, αναγνώριση ενδιαιτημάτων), καθώς και πρακτική στο πεδίο (παρατήρηση πουλιών, αναγνώριση απειλών που αντιμετωπίζουν οι βιότοποι και τα είδη, μεθόδους καταγραφής ειδών και συμπλήρωση των πρωτοκόλλων).

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο για νέους και παλιούς εθελοντές που αφιερώνουν χρόνο και μεράκι για την προστασία των πουλιών και των ενδιαιτημάτων τους. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους!

Εκτύπωση άρθρου