Εθελοντικός καθαρισμός στην Αλυκή Κίτρους για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού σας προσκαλούν σε εθελοντικό καθαρισμό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην παραλία Αλυκής Κίτρους.

Η παραλία μπροστά από την Αλυκή Κίτρους, από το θυρόφραγμα ως το Φάρο, συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων λόγω των ρευμάτων του Θερμαϊκού Κόλπου, και για αυτό το λόγο χρειάζεται τη φροντίδα μας! Η προστατευόμενη αυτή περιοχή περιλαμβάνει ένα πολύτιμο αμμοθινικό οικοσύστημα, και για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν μηχανικά μέσα για τον καθαρισμό. Για το λόγο αυτό, απαιτείται για τον καθαρισμό της ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν: η εταιρεία Ελληνικές Αλυκές ΑΕ, ο Σύλλογος Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας, το Λιμεναρχείο Κατερίνης, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, η Εναλεία, οι Save Your Hood Θεσσαλονίκης αλλά και πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι όπως ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου (ακριβώς από την άλλη πλευρά του Θερμαϊκού), οι Εθελοντές Καθαριότητες Βέροιας, αλλά και ο «Κήπος Επικούρειας Φιλοσοφίας Θεσσαλονίκης».

Για την προστασία μας από την COVID-19 οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χρησιμοποιούν μέσα προστασίας (μάσκα, αντισηπτικά) και να τηρούν αποστάσεις.Το ραντεβού μας θα είναι στις 10 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές!

Σύλλογοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας!

 

Εκτύπωση άρθρου