Καθαρίσαμε την παραλία Αλυκής Κίτρους

01/06/2021Νέα
Περίπου 1,5 τόνο απορριμμάτων απομακρύναμε κατά τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Αλυκής Κίτρους που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου 2021. Για άλλη μία φορά παλαίψαμε με το τέρας της πλαστικής ρύπανσης. Ανίκητο μεν, σε μία περιοχή με τόσο εκτεταμένη ρύπανση, αλλά με μία τόσο ορεξάτη και δυνατή ομάδα εθελοντών, σίγουρα πετύχαμε μία σημαντική νίκη!
Στη δράση συμμετείχαν κάτοικοι των γειτονικών χωριών και της Κατερίνης, αλλά εθελοντές από τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και από το Αγγελοχώρι, από την απέναντι πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου, αλλά και προσωπικό του Λιμενικού ΤμήματοςΚατερίνης.
Ευχαριστούμε το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας που παρέλαβε τα απορρίμματα και την Εναλεία που φρόντισε ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να διαχειριστούν σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς ανακύκλωσης. Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού ήταν εκεί και παρείχε τα αναλώσιμα (γάντια-σακούλες), ενώ αναντικατάστατη ήταν και η συνδρομή της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές με προσωπικό και οχήματα.
Το ραντεβού στην παραλία Αλυκής Κίτρους θα ξαναδοθεί σύντομα!

Εκτύπωση άρθρου