Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

07/06/2021Νέα

Την Κυριακή 6 Ιουνίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μία πολύ όμορφη εκδήλωση στο Καλοχώρι, στην οποία κάτοικοι του Καλοχωρίου, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν με πολλή χαρά, ειδικά καθώς βγαίνουμε από την καραντίνα.

Ποδηλατοπορεία, πεζοπορία στις εκβολές του Γαλλικού, μίνι ξεναγήσεις και παρατήρηση πουλιών στον «Κόκκινο δρόμο» της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, απελευθέρωση πουλιών, ήταν το «μενού» της εκδήλωσης, την οποία πραγματοποίησαν από κοινού ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, η περιβαλλοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις και η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή.
Επίσης, το Σάββατο 5 Ιουνίου -που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου, παρουσίασαν διαδικτυακά το iNaturalistGR, που είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες επιστήμης πολιτών παγκοσμίως, καλώντας παράλληλα όσους συμμετέχουν στις δράσεις στο πεδίο να καταχωρίσουν και τις πρώτες τους καταγραφές.
Και του χρόνου να ‘μαστε καλά, φροντίζοντας στο μεταξύ όσο μπορούμε καλύτερα το περιβάλλον και περιορίζοντας όσο γίνεται το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα!
Εκτύπωση άρθρου