Στην περιοχή των εκβολών του Γαλλικού ζει ένα από τα τελευταία κοπάδια νεροβούβαλων που υπάρχουν στην Ελλάδα;

Έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90 η εκτροφή των βουβαλιών είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί και τα ζώα αυτά κινδύνευαν με εξαφάνιση. Μετά την ένταξή τους σε πρόγραμμα διατήρησης ως σπάνια φυλή αγροτικών ζώων οι πληθυσμοί τους άρχισαν να ανακάμπτουν. Οι νεροβούβαλοι δεν αντέχουν την έκθεση στις ακτίνες του ήλιου και γι’ αυτό περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους μέσα στο νερό που τους βοηθάει να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους. Το γάλα τους είναι εξαιρετικής ποιότητας και ενδείκνυται για τη ζαχαροπλαστική, ενώ το άπαχο κρέας τους θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινό.

Εκτύπωση άρθρου