Στο Δέλτα του Αλιάκμονα φωλιάζει ένα από τα ελάχιστα ζευγάρια θαλασσαετών στην Ελλάδα;

Με άνοιγμα φτερών 190 – 240 εκ. και χαρακτηριστική λευκή ουρά στα ενήλικα πουλιά, ο θαλασσαετός είναι ο μεγαλύτερος αετός στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Η παρουσία του θαλασσαετού είναι τακτική στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης το χειμώνα, καθώς ο αετός αυτός τρέφεται κυρίως με υδρόβια πουλιά, αλλά και με θηλαστικά, μεγάλα ψάρια ή ακόμη και με ψοφίμια. Με λίγη τύχη μπορεί να απολαύσει κανείς τους χειμερινούς μήνες το αργό γυροπέταγμά του από το Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης.

Εκτύπωση άρθρου