Εθελοντισμος

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη δημιουργία ενός πυρήνα εθελοντικής δράσης για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα διοργάνωσε το Μάρτιο του 2015 δύο σεμινάρια εθελοντισμού στο Δήμο Χαλκηδόνος (20-22/3/2015 – Χαλκηδόνα) και στο Δήμο Δέλτα (27-28/3/2015 – Χαλάστρα), με την υποστήριξη των δύο δήμων.

σεμινάριο εθελοντισμού Χαλκηδονα_1

σεμινάριο εθελοντισμού Χαλκηδόνα_2Συγκεκριμένα, στόχος του σεμιναρίου, που διεξήχθη από την εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, ήταν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής να καταθέσουν την προσωπική τους οπτική σε σχέση με την προστασία και την δημιουργική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής τους, καθώς και να δημιουργηθεί ένας πυρήνας ανθρώπων για την κινητοποίηση και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού.

Το σεμινάριο περιλάμβανε εργαστήρια γνωριμίας και συγκρότησης της ομάδας, εργαστήρι σχεδιασμού δράσεων εθελοντισμού και εργαστήρι για την εξεύρεση και διαχείριση πόρων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες -ιδιώτες ή εκπροσώπους συλλόγων και φορέων- πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες για εθελοντικές δράσεις, όπως η θεσμοθέτηση της «Γιορτής του Αξιού», ο εξωραϊσμός του Πάρκο της Γέφυρας και δημιουργία πεζοπορικής – ποδηλατικής διαδρομής στο παρόχθιο τμήμα του ποταμού Αξιού.

σεμινάριο εθελοντισμού Χαληδόνα_3

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα σημείο για τη μεταξύ τους επικοινωνίας και επέλεξαν γι’ αυτό το σκοπό τη δημιουργία ομάδας στο facebook. Η ομάδα αυτή ονομάστηκε «Εθελοντές Εθνικού Πάρκου Αξιού» και βρίσκεται στη διεύθυνση https://www.facebook.com/profile.php?id=100008736466320, ενώ δημιουργήθηκε μία ακόμη κλειστή ομάδα μεταξύ των συμμετεχόντων.

Εκτύπωση άρθρου