Γιορτάσαμε την 10η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

18/10/2021Νέα

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την 10η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού και μάλιστα με πολλούς φίλους -μεγάλους και μικρά παιδιά- που ήρθαν για να μάθουν από κοντά για το λαγόγυρο, για τα δελφίνια, να κάνουν ορνιθοπαρατήρηση, να ασκηθούν στην τοξοβολία και γενικώς να παίξουν πολλά παιχνίδια, ενώ, κάποιοι… έβαλαν και ένα χεράκι και μάζεψαν και σκουπίδια στον εθελοντικό καθαρισμό που διοργάνωσε η Οικοτοπία, ψηφιακό οικολογικό περιοδικό.

Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας iSea, Εχεδώρου φύσις, και Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife για τις όμορφες δραστηριότητες, καθώς και τις ερευνήτριες του λαγόγυρου από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ Λήδα Ράμμου και Ειρήνη Κομπογιάννη, που διοργάνωσαν τα πολύ ενδιαφέροντα βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια για το λαγόγυρο.

Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Προτατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου πραγματοποίησε εργαστήρια αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό υλικό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας που φέτος «τρέχει» ενημερωτική εκστρατεία κατά της παράνομης παγίδευσης πουλιών.

Επίσης, ευχαριστούμε τους φωτογράφους φύσης και άγριας ζωής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας διέθεσαν τις φωτογραφίες τους για την έκθεση με θέμα το λαγόγυρο και ειδικότερα τους Ματθαίος Λορέντζο, Γιώργος Κωστικίδης, Σέργιος Παπαϊωάννου, Σοφία Σταύρου, Δήμος Βουδουραγκάκης και Γιώργος Παχ.

Όπως κάθε χρόνο ήταν μαζί μαζί μας παραγωγοί βιολογικών προϊόντων και χειροτέχνες που μας παρουσίασαν τα εξαιρετικά προϊόντα τους!

Εκτύπωση άρθρου