Διαδρομες στο Εθνικο Παρκο Δελτα Αξιου

Από το κινητό, επιλέγοντας τη λειτουργία πλήρους οθόνης στον χάρτη μεταβαίνετε στους χάρτες της Google, από όπου μπορείτε να ζητήσετε οδηγίες πρόσβασης για το κάθε σημείο ενδιαφέροντος που βλέπετε στο χάρτη.

Η προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε κοντινή απόσταση από τα αστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και της Κατερίνης, προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για βόλτα, παρατήρηση, φωτογράφηση ή απλά απόδραση από την βουή της πόλης.

Όλες οι εποχές του χρόνου προσφέρουν κάτι ξεχωριστό: ο χειμώνας με τις εντυπωσιακές συγκεντρώσεις υδρόβιων πουλιών και αρπακτικών στην Αγαθούπολη, η άνοιξη με τα κελαηδίσματα των πουλιών και τα κοπάδια των αλόγων στα σκιερά παραποτάμια δάση, το καλοκαίρι με τις δροσερές βόλτες κοντά στην ακτή και το φθινόπωρο με τα μεγάλο κοπάδια παρυδάτιων πουλιών στην λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και στην Αλυκή Κίτρους.

Ακολουθείστε τις διαδρομές που σας προτείνουμε και ανακαλύψτε από κοντά τις ομορφιές της περιοχής! Ξεκινήστε την εκδρομή σας από τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στη Χαλάστρα, από όπου μπορείτε να πάρετε ενημερωτικό υλικό και χάρτες και να ενημερωθείτε για τον υγρότοπο (ώρες λειτουργίας: 8:00 – 16:00).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

  1. Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου – εκβολές Γαλλικού ποταμού – Δέλτα Αξιού (μπλε διαδρομή)
  2. Χαλάστρα – Δέλτα Αξιού – Φάρος Αξιού – «Δάνειο» (κίτρινη διαδρομή)
  3. Δυτική εκβολή Αξιού – Εκβολές Λουδία (κόκκινη διαδρομή)
  4. Εκβολές Λουδία – Αλμυραύλακας (μωβ διαδρομή)
  5. Υγρότοποι Πιερίας (πράσινη διαδρομή)
  6. Παραποτάμιο δάσος Ανατολικού (καφέ διαδρομή)
  7. Φράγμα Έλλης – παραποτάμιο δάσους Αξιού – Νησίδα Αξιού (πορτοκαλί διαδρομή)

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τον έντυπο οικοτουριστικό χάρτη με τις προτεινόμενες διαδρομές εδώ.

Εκτύπωση άρθρου